LINK SITE WEB

LINK INSTAGRAM     

LINK FACEBOOK

Mobilitatea din Cehia (4-8 APRILIE 2022)

   Liceul „Udriste Nasturel” Hotarele, coordonatorul proiectului Erasmus+ KA220 –SCH „Set Up Your Future” (Antreprenoriat), a participat la  prima mobilitate în Republica Cehă (CEHIA) în perioada 04-08 aprilie 2022. A avut loc o întâlnire de lucru în orașul ceh, Pisek, cu echipa de proiect din Italia, Letonia, Portugalia, Republica Cehă și Turcia.

În prima zi, școala Obchodni Akademia, din Pisek, Republica Cehă, a fost vizitată și prezentată. Ulterior, au avut loc prezentări powerpoint  si videoclipuri despre Cehia  realizate de elevi cat si o  prezentare susținută de o echipa de profesori de la școala din Cehia cu tema ”Multiple Intelligence Theory and Profession Choice”.

De asemenea, am participat la o sesiune de instruire privind etapele pregătirii unui CV profesionist pe platforma CVtube.

După-amiaza au fost vizitate locurile istorice și punctele turistice ale orașului Pisek.

În a doua zi au fost prezentate catedrele Facultății de Economie CVUT din Pisek si am participat la cursul intitulat ”IT tools for integrated career development”sustinut de profesori universitari.

După-amiaza, a fost vizitat orașul Krumlov, care este inscris in patrimoniul UNESCO. Aici s-au oferit informații despre valorile culturale și antreprenoriat.

În a treia zi a o masa rotundă cu tema ”What are the 6 stages of career planning?”a avut loc in cadrul intalnirii de lucru. Au fost vizitate locurile istorice și turistice din Praga, capitala Cehiei. S-au obtinut informatii succinte despre antreprenoriatul care se poate face sau se face in locuri istorice si turistice. În plus, a fost vizitată Universitatea Tehnică din Praga și am participat la  lecții sustinute de  profesori universitari experți în resursele energetice și sistemele energetice ale viitorului.

La sfârșitul cursului a avut loc un brainstorming despre antreprenoriat care se poate face pe energia viitorului.

În a patra zi, echipele s-au adunat la Obchodni Akademia și au ținut ședința de management al proiectului. Rezultatele selecției logo-ului proiectului au fost împărtășite în cadrul întâlnirii. Logo-ul echipei letone a fost ales castigator. Au fost discutate aspecte legate de execuția proiectului și au fost luate decizii. La nivel de parteneriat, s-a decis ca urmatoarea mobilitate sa aiba loc in ultima săptămână a lunii septembrie 2022 la Liceul Anatolian İlker-Eren Çevik din Turcia. Workshopul cu tema ” Understanding your strengths and areas of development”a creat o atmosfera relaxata de comunicare si coloborare in cadrul parteneriatului.

In ultima zi  a mobilitatii noastre dupa seminarul cu tema ”What will be the future jobs?”, certificatele de participare au fost înmânate tuturor echipelor. A avut loc o ceremonie de rămas bun cu profesorii din țările participante la proiect, în speranța de a ne reîntalni in Turcia.

Lista de documente disponibile pentru a fi descarcate: